Konferans Programı
27 Kasım Çarşamba, 2024
09:00
Nurten Ergün, BTC
Haluk Yildiz, Yomsad
Nurten Ergün
1987 yılında Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. 1988-1992 yılları arasında uluslararası kurumsal şirketlerde ileri teknoloji ürünlerinin satış ve pazarlamasında çalıştı. 1993 yılında ilk şirketini kurdu. Yenilikçi ve yeni teknolojilerin büyük değer kazanacağına inanarak İtalya ve Almanya’da tasarım ve dijital teknolojiler konusunda eğitim aldı. Tekstil sektöründe tasarımdan üretime ve dijital baskıda renk yönetimine kadar birçok Avrupa şirketini temsil etti. 5 ayrı şirketin kurucu ortağı olan Nurten Ergün, tüm faaliyetlerini Türkiye’de toplam 11 Avrupa şirketini temsil eden BTC Bilişim Teknolojileri çatısı altında topladı. Ulusal ve uluslararası olmak üzere 200’den fazla fuara katılarak dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyor.
Düzenli olarak düzenlediği Seminer, Çalıştay ve Konferanslarla Türk sanayisine yeni teknolojilerin tanıtılmasında ve sektöre kazandırılmasında lokomotif görevi görüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2019 yılında İTKİB, İHKİB, TTTSD desteğiyle “1. Su Zekası” Konferansı’nı düzenlemiş ve alanlarında liderlik için yarışan çok değerli Avrupa firmalarını bu konferansa davet ederek, SUyun akıllı yönetiminin tartışıldığı ve 150’den fazla Türk üretici ve markasına sürdürülebilir üretim teknolojileri hakkında bilgi verilmiştir.
Uzun yıllardır süregelen bilgi ve deneyiminin dekoratif yüzeyler, kağıt ve ambalaj sektörlerine de fayda sağlayacağını düşünerek yeni girişimlerde bulunmuş ve hizmet alanına 5 farklı Avrupa firmasının distribütörlüğünü eklemiştir.
2024 yılında ise sektörün dekoratif yüzeyler alanında yeni teknik ve teknolojileri yakından tanımasına öncülük etmek amacıyla TCM Konferansı ile iş birliği yaparak “Surfaces Eurasia” konferansını düzenleyecektir. Türkiye’de ilk kez düzenlenecek bir etkinlik dünyada 25. yılını kutluyor.
Bu konferansta dekoratif yüzeylerde yeni teknik ve teknolojilerin kullanımı, yapay zekanın faydaları ele alınacaktır. Enerji tasarrufunun yanı sıra verimli üretim, stok maliyetlerini düşürme, müşteri taleplerine daha hızlı cevap verme ve dijital teknolojilerin sağladığı esnek üretimle renk ve adetlerde sınırsız hizmet sunma konuları da ele alınacak. Çok değerli konuşmacıların yer alacağı bu etkinlik, dekoratif yüzeyler sektöründe düzenlenen ilk etkinlik olacak.
Haluk Yildiz
1959 yılında Samsun’da doğan Haluk Yıldız, Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden 1981 yılında mezun olmuştur.
Profesyonel iş yaşamına Karadeniz Bakır İşletmeleri’nde başlayan Haluk Yıldız, ardından 7 yıl süre ile Aksa Akrilik Kimya Sanayi’nde mühendislik ve yatırım alanlarında yöneticilik görevlerini üstlenmiştir.
Kastamonu Entegre Ağaç A.Ş.’de 1992 yılından bu yana görev alan Haluk Yıldız; sırasıyla Yatırım Müdürü, Fabrika Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı pozisyonlarında yöneticilik yapmıştır.
Haluk Yıldız, 2000 yılından bu yana Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi CEO’su ve Hayat Holding Ağaç Grubu Başkanı olarak görev yapmaktadır.
Haluk Yıldız’ın Genel Müdürlüğü döneminde Kastamonu Entegre yurtiçi ve yurtdışında yatırım atağına geçerek 20 yılda 20 kata yakın büyüyerek 1.9 milyar dolar ciroya erişmiştir.
Haluk Yıldız, Kastamonu Entegre’nin Türkiye operasyonlarının yanı sıra İtalya, Rusya, Romanya, Bulgaristan ve Bosna Hersek’teki iştiraklerine de liderlik etmektedir. Aynı zamanda MDF ve Yonga Levha Sanayicileri Derneği Başkanlığı ile TOBB Orman Ürünleri Meclisi Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.
09:30
Türkiye Mobilya Sektörünün Genel Görünümü ve Gelecek Hedeflemeleri İçin Yapılması Gerekenler
Ahmet Güleç, Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED)
Naci Güngör
1970 yılında Mardin’de doğan Ahmet Güleç, 1990 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Çalışma hayatına 1991 yılında Nurhas Mobilya’da başlayan Güleç, 2003 yılından bu yana şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmekte.
Türkiye mobilya sektörünün gelişmesi noktasında yürüttüğü çalışmalarla bilinen Güleç, birçok sivil toplum kuruluşunda önemli görevlerde bulundu. 2007-2012 yılları arasında MÜSİAD’ın İnegöl Şube Başkanlığını yapan Güleç, 2023 yılına kadar MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti üyeliği de yaptı.
Türkiye’nin mobilya üretim merkezlerinden İnegöl’de sektörün birlikteliğini güçlendirmek için birçok çalışma yürüten Güleç, iki yıl boyunca başkanlığını yaptığı İnegöl Mobilya Tanıtım Grubu ile İMOS’un kuruluşuna öncülük etti. 2010 yılında Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin (MOSDER) yönetim kuruluna giren Güleç, 2012 yılında derneğin başkanlığına seçildi. Türkiye’deki mobilya derneklerinin güçlerini bir çatı altında toplayan Mobilya Dernekleri Federasyonu’nun (MOSFED) kurucu başkanı da olan Güleç, MOSFED’deki görevine devam etmektedir. Güleç aynı zamanda Avrupa Mobilya Endüstrileri Konfederasyonu (EFIC) yönetim kurulu üyesidir.
İDTM Yönetim Kurulu üyesi olan Güleç, İstanbul İhracatçı Birlikleri, Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’ne 2014 ve 2018’de iki dönem başkanlık yaptı. Güleç, 2022 yılından bu yana Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili olarak görevine devam etmektedir.
Evli ve 4 çocuk babası olan Güleç, İngilizce bilmektedir.
10:15
Naci Güngör, Alim Group
Naci Güngör
Sayın Naci Güngör, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden makine mühendisliği derecesine ve Bilkent Üniversitesi’nden MBA derecesine sahiptir. Ahşap bazlı panel sektöründe 30 yılı aşkın deneyime sahiptir ve küresel olarak en iyi 5 üretici arasında yer alan Kastamonu Entegre’de 12 yıl pazarlama ve kurumsal iletişim müdürü olarak çalışmıştır. Daha sonra 2018 yılında Alim Group’a bağlı Boyut Edgeband şirketine pazarlama ve kurumsal iletişim müdürü olarak katılmıştır.
2015-2021 yılları arasında Birleşmiş Milletler FAO’da Orman Ürünleri Danışma Komitesi üyesi, 2012-2014 yılları arasında İstanbul’daki Ağaç Ürünleri İhracatçıları Birliği’nde Yönetim Kurulu Üyesi ve halen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İş Konseyi Yürütme Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır.
11:00
11:30
Kriz yada Fırsat : Panel ve Yüzey Kaplama Sektöründe Hangi Yapısal Değişimler Beklenebilir?
Goran Schmidt, Afry
Speaker's Bio: Goran Schmidt
Goran, Biyokaynak Mühendisliği (Hamburg Üniversitesi) alanında doktorasını tamamladıktan sonra 2021 yılında AFRY’ye katıldı ve Biyoendüstri ekibinde deneyimli bir proje yöneticisidir. AFRY’de Goran, pazar ve ürün değerlendirmelerine, pazara giriş rotası, strateji ve durum tespiti projeleri dahil olmak üzere odaklanmaktadır. Biyoenerji ve atık sektörlerinin yanı sıra ormancılık endüstrisinde projelere liderlik etmektedir. Goran, AFRY’nin Hamburg ofisinde görev yapmaktadır.
12:30
Networking Lunch
14:00
WBP Endüstrisinde Yenilik ve Sürdürülebilirlik
Speaker's Bio: Hüseyin Güler
telekomünikasyon, otomotiv, kamu sektörü ve ahşap bazlı panel dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde 25 yılı aşkın profesyonel deneyime sahip önde gelen bir inovasyon lideridir. Marmara Üniversitesi’nden Endüstri Mühendisliği alanında lisans derecesi (2001) ve Uludağ Üniversitesi’nden MBA derecesi almıştır.
2013 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden (ODTÜ) inovasyon ağlarına odaklanarak doktora derecesini aldı. Dr. Güler, kariyeri boyunca TURKCELL (pazarlama uzmanı), TOFAŞ (ürün geliştirme uzmanı) ve TÜBİTAK (7. Çerçeve Programı Ulusal Koordinatörü ve Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Daire Başkanı) gibi kuruluşlarda önemli roller üstlendi. Ayrıca Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri olarak görev yaptı.
2015 yılında Kastamonu Entegre’ye katıldığından beri Küresel Ar-Ge ve Yenilik Direktörü olarak Ar-Ge ve yenilik dönüşümüne öncülük ediyor. Onun liderliğinde şirket, yeni iş modelleri ve üstel büyüme yaşayan yeni ürünlerin yaratılmasına yol açan bir girişimcilik programı uyguladı. Çabaları ayrıca şirketin 2021 ve 2023’te Fast Company Türkiye tarafından Türkiye’nin en yenilikçi şirketlerinden biri olarak adlandırılmasına katkıda bulundu.
Dr. Güler, uluslararası yenilik politika yapımında aktif olarak yer alıyor ve sürdürülebilirliğe odaklı yenilik yönetimi alanındaki çalışmalarıyla tanınıyor. Ayrıca, sera gazı emisyonlarını azaltmayı amaçlayan teknolojilerin geliştirilmesini savunan Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) için İklim Teknolojileri Elçisi olarak görev yaptı.
14:30
WBP (Ahşap esaslı panel) Endüstrisinin Çeşitli Gereksinimlerini Karşılayan Yüksek Performanslı Mürekkep Püskürtmeli Yazıcıların Modüler Tasarımı
Frank de Jonge, Neos
Frank de Jonge
Kariyerim insan ve çevre refahına adanmıştır. Döngüsel ekonomi, CO2 azaltımı, yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, kaynak optimizasyonu ve sağlık, yaşam ve refah için en az zararlı süreçleri ve malzemeleri seçmek kadar önemlidir.
Endüstriyel ölçekte mürekkep püskürtmeli baskı tutkumdur. Son kullanıcı, alt tabaka üreticisi ve yazıcı entegratörü arasındaki işbirliğinde yeni uygulamaları yönlendirmek baskı pazarının geleceğidir. Baskı endüstrisindeki yenilikçilere rehberlik etmek ve onları desteklemek benim uzmanlık alanımdır. Kariyerime, Avrupa pazarına sunulan ilk lazer yazıcılardan birinin junior ürün müdürü olarak başladığım Olympia’da başladım. Mitsubishi Chemicals, Toshiba, Hitachi ve Sensient gibi küresel liderlerden gelen mürekkepleri ve tonerleri masaüstünden endüstriyel ölçeğe kadar çok sayıda zorlu ve heyecan verici dijital baskı uygulamasına satma fırsatım oldu. Endüstriyel baskı uygulamaları için mürekkeplerin geliştirilmesini ve üretimini yönettim, yani su bazlı mürekkeplerle yüksek hızlı tek geçiş. Adphos’un son derece verimli kurutucuları, herhangi bir baskı ve kaplama uygulamasından gelen suyun ve çözücülerin güvenilir bir şekilde buharlaşmasını sağlar.
Neos’ta, Ticari Direktör olarak 30 yılı aşkın profesyonel deneyimimi bir araya getirip satış yapma konusunda eşsiz bir fırsata sahibim.
15:00
Kahve Molası, Sergiler
15:30
Yüzey İşlemlerinin Dönüşümü: Oyunu Yeniden Tanımlayan Kurutma Teknolojileri
Kai K.O. Bär, Adphos
Speaker's Bio: Kai K.O. Bär
Dr. Kai Bär, 1989 yılında Aachen Üniversitesi’nden mezun oldu ve doktorasını tamamladı.
1989-1994 yılları arasında Avrupa uzay mekiği programında yer aldı ve IABG GmbH, Ottobrunn’da “Yüksek Sıcaklık Teknolojisi ve Tesisleri” iş segmentinde HERMES ısı yapısı testlerinden sorumlu lider olarak görev yaptı.
1994’ten beri Bruckmühl’deki IndustrieSerVis GmbH’nin kurucu ortağı ve Genel Müdürüdür ve daha sonra adphos’a dönüşmüştür.
1998’de Dr. Bär “Yılın Girişimcisi” unvanıyla onurlandırıldı.
2009’dan beri Dr. Bär, adphos Innovative Technologies GmbH, adphos Digital Printing GmbH, adphos Thermal Processng GmbH’yi içeren adphos grubunun Genel Müdürü/Başkanıdır.
16:00
Gravür baskısının zaman içindeki evrimi – Analog Rotogravür Baskıda Verimliliğin Artırılması
Karsten Klöpperpieper, Jagenberg Converting
Karsten Klöpperpieper
16:30
An Hechtermans, Chiyoda
Speaker's Bio: An Hechtermans
An Hechtermans’ın Kimya alanında deneyimleri var ve 2007’de Chiyoda’ya katılarak ilk olarak Ar-Ge departmanında çalıştı. Satış Yönetimi pozisyonunu üstlenmeden önce Teknik Müşteri Hizmetleri rolüne geçti. 15 yıldan uzun süredir dekoratif yüzey sektöründe çalışan Hechtermans, sektördeki hem teknik yönler hem de müşteri ilişkileri konusunda kapsamlı bir anlayışa sahip.
17:00
1.Gün sonu
28 Kasım Perşembe, 2024
09:00
Speaker's Bio: Hülya Kalaycioglu
Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Orman Endüstri Mühendisliği lisans (1983), yüksek lisans (1987) ve doktora (1991) derecesine sahiptir.
2004 yılından bu yana Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde Profesör olarak çalışmakta olup, ülkemizde yonga levha konusunda eğitim almış ilk akademisyendir.
2003-4 akademik yılında Oklahoma Eyalet Üniversitesi’nde konuk profesör olarak görev yapmış, dünyanın dört bir yanındaki birçok enstitü ve araştırma kurumunu ziyaret etmiş ve deneyimlerini mesleki gelişiminde kullanmıştır.
2006 yılından bu yana Bölüm Erasmus+ Koordinatörü olarak çalışmaktadır. Akademik hayatı boyunca Bölüm’ün farklı komisyonlarında görev almış, 2011-2021 yılları arasında Bölüm Akreditasyon Komisyonu başkanlığı yapmıştır.
1994-2000 yılları arasında Bölüm Başkan Yardımcısı, 2004-2008 yılları arasında Dekan Yardımcısı, 2008-2013 yılları arasında TÜBİTAK TOVAG Yürütme Kurulu Üyesi, 2011-2015 yılları arasında ise Türkiye Cumhuriyeti Üniversitelerarası Kurulu’nun Ormancılık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır.
2021 yılından bu yana Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olarak çalışmaktadır. Kalaycıoğlu’nun 40 yılı aşkın akademik hayatında 130’a yakın makalesi, 100’e yakın bildirisi ve bir patenti bulunmaktadır. Kalaycıoğlu yaklaşık 30 projede yer almış ve yayınlarına 2000’den fazla atıf yapılmıştır.
Türkiye Orman Ürünleri sektöründeki bazı firmalara danışmanlık hizmeti de veren Kalaycıoğlu, Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan öğrencilerle sektörde çalışan arayan firmalar arasında güçlü bağlar kurarak, yüzlerce mezunu ilk günkü heyecanla işe yerleştirme misyonunu gerçekleştiriyor.
10:00
Speaker's Bio: Moritz Menier
Bernd Bungert, Dortmund Üniversitesi, Berkeley’deki Kaliforniya Üniversitesi ve Berlin Teknik Üniversitesi’nde kimya mühendisliği okudu. 1998’den 2008’e kadar Frankfurt’taki Hoechst AG’de kimya endüstrisinde proses geliştirme, küresel mühendislik ve tesis müdürü olarak çalıştı.
2008’de Berlin Uygulamalı Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin öğretim kadrosuna katıldı. Burada enerji ve kaynak verimliliği üzerine çalışıyor. Ayrıca proses endüstrilerinde danışman olarak görev yapıyor. Odak noktası ahşap panel endüstrisi oldu. 12 yıldan uzun süredir Almanya’nın Baruth kentindeki Classen grubundaki Fiberboard GmbH’de proses mühendisliği müdürü olarak çalışıyor.
10:30
Kahve Molası, Sergiler
11:00
Massimo Colombo, Metis
Speaker's Bio: Massimo Colombo
11:30
Potansiyel Kurutma Örneklerinin Rekabetçi Değerlendirmesi
Kai K.O. Bär, Adphos
Speaker's Bio:Kai K.O. Bär
Dr. Kai Bär, 1989 yılında Aachen Üniversitesi’nden mezun oldu ve doktorasını tamamladı.
1989-1994 yılları arasında Avrupa uzay mekiği programında yer aldı ve IABG GmbH, Ottobrunn’da “Yüksek Sıcaklık Teknolojisi ve Tesisleri” iş segmentinde HERMES ısı yapısı testlerinden sorumlu lider olarak görev yaptı.
1994’ten beri Bruckmühl’deki IndustrieSerVis GmbH’nin kurucu ortağı ve Genel Müdürüdür ve daha sonra adphos’a dönüşmüştür.
1998’de Dr. Bär “Yılın Girişimcisi” unvanıyla onurlandırıldı.
2009’dan beri Dr. Bär, adphos Innovative Technologies GmbH, adphos Digital Printing GmbH, adphos Thermal Processng GmbH’yi içeren adphos grubunun Genel Müdürü/Başkanıdır.
12:00
14:00
Speaker's Bio: Hüseyin Metin
Hüseyin Metin Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği alanında lisans (2006) ve yüksek lisans (2010) derecelerini ve Koç Üniversitesi’nde kısa bir MBA programını (2016) tamamladı. Profesyonel kariyerine 2006 yılında TÜBİTAK Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü’nde uluslararası Ar-Ge fonlarıyla ilgili projeleri ve programları yöneterek başladı. 2013 yılında ASELSAN’da üretimde çalıştı ve yüksek teknoloji savunma sanayi projelerine katkıda bulundu.
2015 yılında Kastamonu Entegre’ye katıldı ve burada İş Planlama ve İnovasyon Yöneticisi olarak şirketin ödüllü Kurumsal İnovasyon Sistemi’nin kurulmasında önemli bir rol oynadı. Şirketin erken dönem iç girişimcilerinden biri olarak, ilk AB tarafından finanse edilen inovasyon projesini güvence altına aldı ve şirketin ilk patentli yenilikçi ürününü pazara sundu. 2023 yılında Strateji ve Rekabet Analitiği rolüne atandı ve burada veri odaklı içgörüler sağlayarak stratejik karar alma süreçlerine katkıda bulunuyor.
Hüseyin Metin, YOMSAD üyesi olarak, Türk ahşap bazlı panel sektörünün başarısı için gerekli sektörel göstergeleri takip ediyor, ulusal düzeyde halkla ilişkiler çalışmalarına katkı sağlıyor ve sektörün uluslararası ticari süreçlerdeki konumunu güçlendirmeye yönelik girişimlerde bulunuyor.
14:30
Speaker's Bio: Christian Zaha
Dr. Kai Bär graduated and completed his PhD in 1989 from the University of Aachen.
From 1989 – 1994 he was involved in the European space shuttle program and served as the leader responsible for the HERMES heat structure tests within the business segment “High Temperature Technology and Installations” at IABG GmbH, Ottobrunn.
Since 1994 he is the co-founder and Managing Director of IndustrieSerVis GmbH in Bruckmühl, which later evolved into adphos.
In 1998 Dr. Bär was honored with the title of “Entrepreneur of the Year”.
Since 2009 Dr. Bär is Managing Director/President of the adphos group, which includes adphos Innovative Technologies GmbH, adphos Digital Printing GmbH, adphos Thermal Processng GmbH.
15:00
Endüstriyel Laklama – Dijital Proses Kontrolüne Dönüşüm
Bernd Dinkelborg, Kneho
Speaker's Bio: Bernd Dinkelborg
Bernd, KNEHO-LACKE’deki yolculuğuna 2011 yılında başladı ve şu anda pazarlama ve satıştan sorumlu. Üretim teknolojileri konusunda sağlam bir geçmişe sahip bir ahşap mühendisi olarak, öncelikle ürün geliştirme ve endüstriyel kaplama süreçlerinin uygulanmasına odaklanarak UV kaplama sektöründe uzmanlaştı.
15:30
16:00
Konferans Sonu